Nie zamykać... za pare dni pewnie zarejestruje sie nowy user i wysmaruje na poczatek nowy temat: [O2] Niezbyt płynna zmiana biegów na zimnym. Auto dopiero co kupione
wczoraj miałem okazję przejechać się potencjalnie moją przyszłą OI 2004 TDI 240kkm.
Zaniepokoiło mnie lekkie "wibrowanie" sprzęgła. Po lekkim wciśnięciu pedału w momencie w którym jeszcze nie wchodzi bieg czuje odczuwalne wibracje (a raczej intensywne stukanie). Zastanawiam sie czym moze to byc spowodowane. Biegi wchodzą w porządku, są "wyrobione" po takim przebiegu ale w samych przełożeniach nie było nic niepokojącego. Macie jakieś pomysły?
Po lekkim wciśnięciu pedału w momencie w którym jeszcze nie wchodzi bieg czuje odczuwalne wibracje (a raczej intensywne stukanie)
Jesli mowiac stukanie nie masz na mysli dzwięku wydawanego przez sprzęgło, tylko takie impulsy które czuć pod stopą po lekkim wciśnięciu to się nie przejmuj tak jest i tak ma być :wink:
Elegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
witaj ja miałem i mam podobny problem z sprzegłem też odczuwałem na poczatku lekkie drganie ale teraz mam problem ze zmianą biegów jutro odstawiam autko do naprawy w ciagu tygodnia mi sie to przydażyło tak ze długo od tych drgan gdy sie zaczeły niepojeżdziłem
Komentarz